طبقه پنجم، واحد ۲
مرکز جامع توانبخشی مدیکو اولین مرکز Robotic Rehabilitation در ایران است که با به کار گیرى جدیدترین تکنولوژى هاى دنیا در جهت به توانبخشى بیماران بعد از سکته ى مغزى و سایر بیماری هاى سیستم اعصاب مرکزى و محیطى، اختلالات کف لگن، اختلالات اسکلتى عضلانى و توانبخشى بعد از جراحى هاى ارتوپدى اهتمام می پردازد.
این مرکز با به کار گیرى تیم توانبخشى مجرب شامل متخصصان طب فیزیکى و توانبخشى، فیزیوتراپیست، کاردرمانگر، ارتوپدیست فنی و همچنین خدمات متخصصان تغذیه و رژیم درمانى و روانشناسان و مشاوران، برای کسب بهترین نتیجه ممکن در روند بازتوانی تخصصی مراجعین تلاش می کند.
دستگاهها و امکانات مرکز جامع توانبخشی:
- دستگاه ارگولت partial weight bearing برای بیمارانی که نیاز به کاهش وزن روی مفاصل دارند یا به دلیل ضعف و اختلال تعادل قدرت ایستادن ندارند.
- دستگاه تردمیل توانبخشی با قابلیت کنترل سرعت و شیب مناسب بیماران.
- دستگاه بیوفیدبک جهت درمان اختلالات کف لگن مانند دردهای مزمن لگنی، بی اختیاری ادرار و مدفوع، یبوست مزمن و دردهای مقاربتی
- دستگاه ثبت نوار عصبی – عضلانی برای بررسی اختلالات سیستم عصبی( دردهای رادیکولر گردن و کمر مانند درد سیاتیک، بی حسی و گزگز دست و پا، ضعف در کارهای دست و ضعف در راه رفتن).
- دستگاه الکترو تراپی جهت رفع درد، تورم، التهاب، گرفتگی عضلانی …..
- لیزر پرتوان و کم توان.
- حمام پارافین.
معرفی اجمالی خدمات و امکانات مرکز جامع توانبخشی:
- ویزیت متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
- تزریق داخل مفصلی و بافت نرم با و بدون سونوگرافی
- نوار عصب و عضله
- خدمات فیزیوتراپی
- خدمات کاردرمانی
- مانوال تراپی
- ارتوپدی فنی (انواع ارتز و پروتز)
- مشاوره روانپزشکی
- توانبخشی رباتیک با تمرکز بر بیماریهای سیستم عصبی عضلانی ( بیماران سکته مغزی،فلج مغزی،آسیب نخاعی،پارکینسون،MS،ضعف عضلات، اختلال تعادل و…)
- توانبخشی بیماریهای ارتوپدی( پس از جراحی زانو،هیپ،شانه و دست)
- ماساژ درمانی
- درمان بیوفیدبک در درمان دردهای کف لگن ،درد دنبالچه وبی اختیاری ادرار
- بیوفیدبک تراپی (فیزیوتراپی تخصصی زنان در اختلالات کف لگن)
در بخش کاردرمانى کودکان، کارشناسان مجرب ما با بهره گیرى از تجهیزات پیشرفته، قادر به کمک به کودکانى هستند که به علت آسیب مغزى در زمان تولد دچار اختلالات جسمى،حرکتى شده اند و درگیر اختلال در راه رفتن و یا به کار گرفتن دستها هستند.
- بیماران آسیب مغزى قادر به به کار گیرى و کنترل اندامهاى فوقانى خود نیستند و براى بازیابى توانایى هاى خود نیازمند انجام تمرینات خاص و تخصصى هستند.
- ما با به کار گیرى تکنولوژى روز دنیا و استفاده از سیستم هاى توانبخشى رباتیک ، براى اولین بار در ایران ، این امکان را براى بیماران خود فراهم میکنیم تا با شرکت در تمرینات نشاط بخش و مفرح به صورت فعال(active)، غیر فعال (passive)و فعال همراه با کمک (active assistive)به همراه به کار گیرى تکنولوژى “بیوفیدبک ” تمرینات تخصصى اندامهاى فوقانى را به منظور بهبود توانایى هاى خود انجام دهند. و از نتایج شگفت انگیز این تمرینات بهره ببرند. این تکنولوژى در توانبخشى بیماران بعد از انجام جراحیهاى ارتوپدى اندامهاى فوقانى به منظور حصول نتیجه ى بهتر نیز بسیار مؤثر است.
بایوفیدبک روش درمانی است که با بکار گیری ابزارهای الکترونیکی اطلاعاتی را در مورد اعصاب و عضلات و فعالیت خودمختار بدن اندازه گیری و پردازش می کند و در قالب فیدبک صوتی و یا دیداری به بیمار و درمانگرش نشان می دهد. بایوفیدبک به بیماران کمک می کند تا آگاهی بیشتری از اعمال خودمختار بدن دست یابند و کنترل ارادی شان را بر آنها افزایش دهند.
با راهنمایی درمانگر با استفاده از فیدبک هایی (صوتی و دیداری) می توان کنترل بهتری بر روی عملکرد اندام بدست آورد. این دقیقا همان کاری است که مرتاضان هندی در طی سالیان سال انجام می دادند.
بایوفیدبک در درمان طیف وسیعی از شرایط عصبی و عضلانی مثل اختلالات ماهیچه لگن (بی اختیاری ادرار فوری و فشاری، بی اختیاری مدفوع، واژینیسموس، یبوست و مقاربق دردناک)، ضعف ماهیچه ها بخاطر سکته، دندان قروچه (Bruxism)، سردردهای تنشی، مشکلات معده ای روده ای مثل سندرم روده تحریک پذیر، حالت تهوع و استفراغ موثر است. این درمان عمدتاً در بیماری هایی بکار برده می شود که داروها در درمان آنها موفق نیستند.
آیا بایوفیدبک برای هر فردی مناسب است؟
بایوفیدبک درمان غیر تهاجمی است که کاهش علائم را در افراد بسیاری موجب شده است. سودمندی بایوفیدبک از فردی به فرد دیگر متفاوت است.
بی اختیاری ادرار و بایوفیدبک (Incontinency)
استفاده از بایوفیدبک برای درمان بی اختیاری به سال ۱۹۴۰ بر می گردد، زمانی که آرنولد کگل متخصص بیماری های زنان از ابزارها و وسایل الکتریکی برای ارزیابی و ارائه روشی برای منقبض کردن ماهیچه های لگن استفاده کرد. بایوفیدبک در درمان بی اختیاری ادرار به شما کمک می کند تا کنترل کردن، تقویت و نیرو بخشی ماهیچه های لگن را که در کنترل مثانه نقش مهمی بر عهده دارند را یاد بگیرید.
این درمان می تواند به افرادی که مبتلا به بی اختیاری ادرار فشاری هستند کمک کند، در این افراد ماهیچه ها نمی تواند در برابر فشار اعمالی مثل سرفه کردن، عطسه زدن، خندیدن و بلند کردن اشیا مقاومت کنند و در نتیجه باعث خالی شدن مثانه می شوند. همچنین بایوفیدبک در درمان بی اختیاری ادرار فوری مفید است. در این نوع بی اختیاری، بیمار بصورت متوالی نیاز ناگهانی و قوی را برای ادرار کردن تجربه می کند. در هر دو مورد بایوفیدبک به شما آموزش می دهد تا گروه خاصی از ماهیچه هایتان را که شما به آنها برای کنترل ادرار نیاز دارید را تقویت کنید و استحکام بخشید.
مطالعات نشان می دهند که بایوفیدبک می تواند کاهش بی اختیاری ادرار و بهبودی کنترل مثانه را در ۹۴% از موارد موجب شود.
تعداد جلسات
جلسات بایوفیدبک برای درمان بی اختیاری ادرار عموما یک ساعت طول می کشد. تعداد جلسات مورد نیاز متفاوت است، اما معمولاً در حدود ۱۰ جلسه نیاز است تا بتوانید ورزشهای لگن روزانه تان را بصورت کامل انجام دهید.
بایوفید بک به شما آموزش می دهد تا:
- بیش فعالی عملکرد و فعالیت ماهیچه دترسور (نواحی دفع) را کاهش دهید.
- قدرت و استحکام ماهیچه های لگن را افزایش دهید.
- انقباض شکم را کاهش دهید.
بیمارانى که به علت آسیب مغزى از ناتوانى در راه رفتن رنج میبرند و قادر به ایستادن و راه رفتن بدون کمک نیستند نیاز به استفاده از یک سیستم حمایتى دارند تا بدون نگرانى از افتادن و خطرات ناشى از آن قادر به انجام تمرینات “راه رفتن ” باشند. ما در این مرکز با به کار گیرى پیشرفته ترین سیستم “حمایت وزن” و پیشرفته ترین تردمیل تخصصى توانبخشى نورولوژى قادر به انجام کلیه ى تمرینات در زمینه ى راه رفتن ، حرکت در پله ، نشستن و برخاستن و تمرین تعادل ، بدون خطر سقوط و عوارض احتمالى هستیم.
سیستم تمرین گیت “ارگوترینر “که براى اولین بار در ایران در کلینیک توانبخشى مدیکوپلاس به کار گرفته شده است با بهره گیرى از یک بازوى دینامیک اختصاصى قادر به حمایت وزن بیمار به منظور جلوگیرى از سقوط بیمار در زمان انجام” تمرین راه رفتن ” ،در کنار مهیا نمودن آزادى کافى براى انجام تمرینات “بالا و پایین رفتن از پله ” و ”نشست و برخاست از صندلى ” و “تمرینات تعادل ” است. سایرسیستم هاى موجود تا به حال چنین توانایى را نداشته اند.
این سیستم در راه اندازى و کمک به راه رفتن در بیماران پس از انجام جراحى ارتوپدى اندامهاى تحتانى نیز مؤثر و مفید است.
اطلاعات تماس مرکز جامع توانبخشی:
تهران، خیابان ولیعصر، نرسیده به توانیر، نبش بخشندگان، پلاک۲۳۰۳ ، مجموعه پزشکی و سلامت مدیکو پلاس سنتر مرکز جامع توانبخشی
۰۲۱۸۸۱۹۰۹۴۹
۰۲۱۸۸۱۹۷۴۲۰
۰۲۱۸۸۱۹۷۴۳۳
اینستاگرام
شنبه تا چهارشنبه: 8:00 تا 20:00
پنج شنبه: 9:00 تا 16:00