رفلاکس معده چیست؟
دردی که از شکم به قفسهی سینه وارد میشود یا مزهی تلخی که از گلو به دهان برمیگردد یا سوزش سر دل، تلخی گلو یا سرفه، اینها علائم رفلاکس معده هستند که همهی ما به نوعی آن را تجربه کردهایم. اما بعضی افراد مداوم چنین علائمی را تجربه میکنند.
رفلاکس معده اسید و سایر محتویات درون معده از دریچهی پایینی مری به مری باز میگردند. با باز شدن این دریچه، غذای بلعیده شده از مری وارد معده میشود. پس از ورود غذا به معده، این دریچه بسته میشود تا از بازگشت غذا به درون مری جلوگیری کند. زمانیکه این دریچه ضعیف شده یا آسیب دیده باشد ممکن است بهدرستی عمل نکند و رفلاکس معده رخ می دهد.
(پزشکان ما معتقدند اگر علائم رفلاکس معده بیش از دوبار در هفته اتفاق بیفتد، به احتمال زیاد فرد مبتلا به این بیماری است.)
علائم رفلاکس معده :
-
درد یا سوزش سر دل که با احساس سوزش در قفسهی سینه همراه است؛ این سوزش به گلو نیز ممکن است برسد.
-
یکی دیگر از علائم رفلاکس معده احساس کردن مزهی تلخ یا ترش در گلو است. در برخی موارد بخشی از غذا یا مایع موجود در معده به دهان بازگردد.
-
در برخی از موارد، رفلاکس معده، بلع و حتی گاهی در تنفس فرد مشکل ایجاد کرده.
-
یکی دیگر از علائم رفلاکس معده سوء هاضمه نیز است. سوء هاضمه با درد و ناراحتی در بالای شکم همراه است. احساس ناراحتی معده، داشتن حالت تهوع و استفراغ و احساس سیری اذیت کننده از علائم سوء هاضمه است.
-
گلو درد، سکسکه شدید یا استفراغ از دیگر علائم ریفلاکس معده است.
-
اگر علائم و نشانههای بالا برایتان آشنایی دارد و یا هر از چند گاهی آنها را تجربه میکنید، بهتر است هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنید.(مرکز فوق تخصصی گوارش و کبد مدیکو با بروزترین تجهیزات پزشکی و حضور فوق متخصصین همراه شما خواهد بود)
درمان رفلاکس معده:
یکی از روشهای پیشگیری و درمان رفلاکس معده، اصلاح رژیم غذایی است:
-
سیگار را ترک کنید.
-
وعدههای غذایی خود را کوچک کنید.
-
پس از خوردن غذا بلافاصله دراز نکشید.
-
پس از خوردن غذا آدامس بجوید.
-
از خوردن و نوشیدن خوراکیهایی که باعث رفلاکس معده را میشود بپرهیزید.
-
از پوشیدن لباس و کمربند تنگ پرهیزکنید.
-
اگر اضافه وزن دارید، به فکر کمکردن آن باشید.
(درصورتیکه رعایت موارد فوق کارساز نبود، حتما به پزشک متخصص گوارش مراجعه کنید. مرکز فوق تخصصی گوارش و کبد مدیکو با بروزترین تجهیزات پزشکی و فوق متخصصین ایران از اول همراه شما خواهد بود.)
درمان این بیماری با جراحی:
اگر رژیم غذایی و داروها نشانه های بیماری رفلاکس اسید را، کاملا از بین نبرند و علائم آن به شدت در زندگی مشکل ایجاد کنند. پزشک می تواند عمل جراحی را توصیه کند دو نوع از درمان جراحی مورد استفاده برای از بین بردن علائم وجود دارد. رایج ترین نوع جراحی، شامل قرار دادن یک حلقه به نام LINX در انتهای مری است، لوله ای که دهان را به معده متصل می کند این حلقه از دانه های تیتانیوم مغناطیسی تشکیل شده و توسط سیم تیتانیوم به هم، متصل هستند ، این حلقه به دریچه معده کمک کرده و مانع رفلاکس میشود. طبق مطالعه انجام شده، بیماران با این روش دیگر نیازی به دارو ندارند و یا میزان مصرف آن را کاهش میدهند. یکی دیگر از روش های جراحی به نام fundoplication می تواند به جلوگیری از رفلاکس اسید بیشتر، کمک کند در این روش یک دریچه مصنوعی بالای معده شما ایجاد می شود.این روش شامل قرار دادن بخش فوقانی معده در اطراف LES برای تقویت آن، جلوگیری از رفلاکس اسید و تعمیر فتق هیاتال است. جراحان، این عمل را از طریق برش باز در شکم یا قفسه سینه و یا با یک لوله نورانی که از طریق یک برش کوچک در شکم انجام می شود، انجام می دهند.
مرکز تشخیص درمان گوارش و کبد مدیکو، بهترین و مجهزترین اتاق عمل را برای انجام پروسیجرهای کولونوسکوپی و آندوسکوپی دارد. متخصصین گوارش و کبد مدیکو، از ابتدا همراه شما خواهند ماند..
کلینیک داخلی و مرکز تشخیص درمانی گوارش و کبد مدیکو
تلفن:
۰۲۱۸۶۰۸۱۴۹۸
۰۲۱۸۶۰۸۱۵۹۸
۰۲۱۸۶۰۸۱۶۹۸
همراه:
۰۹۹۰۵۳۲۳۲۲۶
ثبت ديدگاه