وظایف کبد در بدن ما
کبد ارگان بسیار مهمی در بدن است و میتوان گفت فعالیت تمامی ارگانهای بدن به سلامتی آن بستگی دارد.
کبد بزرگترین غده در بدن است که وظیفه آن کنترل سوخت و ساز بدن مانند فعالیت سیستم گوارشی در بدن است. اما این ارگان وظایف مهم دیگری نیز بر عهده دارد. وظایف کبد در بدن به شرح زیر هستند:
-
تصفیه بیش از یک لیتر خون در بدن در هر دقیقه
-
سمزدایی بدن
-
دفع باکتریها از بدن
-
حفظ تعادل هورمونها
-
کنترل متابولیسم چربی وکربوهیدارت و پروتئین
-
تبدیل گلیوکوژن به گلوکز
-
ذخیره ویتامینها و املاح معدنی در بدن
تمامی این موارد بر عملکرد ارگانهای دیگر در بدن تاثیر میگذارند. به جرات میتوان گفت ابتلا به انواع بیماریهای کبدی سلامت بدن را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد.
علایم ابتلا به انواع بیماریهای کبدی
بیماری کبد چرب الکلی و غیر الکلی
بیماری کبد چرب نیز یکی از شایعترین بیماریهای کبدی است.علایم ابتلا به این بیماری به شرح زیر است:
-
تورم شکمی (آسیت)
-
عروق خونی بزرگ شده دقیقاً زیر سطح پوست
-
طحال بزرگ شده
-
کف دست قرمز
-
زردی پوست و چشم
به طور کلی وجود ۵ تا ۱۰ درصد چربی در کبد طبیعی است، اما اگر میزان چربی کبد بالا رود میتواند خطرات زیادی را برای بدن به وجود بیاورد. بیماری کبد چرب معمولا در اثر مصرف بیش از اندازه الکل و یا اضافه وزن بیش از حد به وجود میآید.
اگر این بیماری در اثر مصرف بیش از اندازه الکل باشد، به آن بیماری کبد چرب الکلی و اگر در اثر اضافه وزن باشد، به آن کبد چرب غیر الکلی میگویند.
در بیماری کبد چرب سلولهای چربی سبب التهاب بافتهای کبدی میشوند و همین امر باعث بروز تغییرات بیوشیمیایی در بدن میگردد و در نتیجه مشکلات زیادی در بدن رخ میدهد. اصطلاح علمی کبد چرب هپاتیت استاتوتیک است. در بیماری کبد چرب اگر فیبرهای کبدی ملتهب شوند، خطر بروز بیماری سیروز کبدی بالا میرود که بیماری بسیار خطرناکی است.
به طور کلی مراحل ابتلا به بیماری کبد به شرح زیرند:
کبد چرب گرید ۱
کبد چرب گرید ۱ یکی از بیماریهای کبدی است که عملکرد کبد را مختل نمیکند، اما اگر این بیماری کنترل نشود میتواند خطر ساز شود. این بیماری معمولا در اثر پیروی از رژیم غذایی ناسالم و حاوی قند بالا به وجود میآید که سبب تجمع چربی در کبد میشود. این بیماری معمولا با پیروی از رژیم غذایی فاقد قند و چربی قابل کنترل است. بسیاری از افراد از ابتلا به این بیماری خبر ندارند. این بیماری در آزمایش معمول خون و یا سونوگرافی تشخیص داده میشود.
کبد چرب گرید ۲
کبد چرب گرید ۲ نیز یکی از بیماریهای کبدی است که در اثر مصرف بیش از اندازه قند، چربی و یا الکل به وجود میآید. این بیماری از کبد چرب گرید ۱ حادتر است و خطر ابتلا به سکته مغزی و یا قلبی را افزایش میدهد. این بیماری معمولا در افراد زیر مشاهده میگردد:
-
افرادی که دارای اضافه وزن هستند.
-
افراد مبتلا به دیابت
-
افراد مبتلا به فشار خون
این افراد معمولا نشانه خاصی ندارند، اما معمولا احساس درد در ناحیه فوقانی سمت راست شکم خود میکنند. همچنین این افراد دائما احساس خستگی دارند. این بیماری معمولا با آزمایش خون و یا تست عملکرد کبد قابل تشخیص است.
کبد چرب گرید ۳
بیماری کبد چرب گرید ۳ یکی از بیماریهای کبدی است که در اثر بی توجهی به کبد چرب گرید ۱ و ۲ به وجود میآید. در این بیماری سطح چربی کبد به حدی بالا میرود که باعث بروز زخمهایی بر روی کبد میشود که به آن فیبروز کبدی نیز میگویند. این بیماری معمولا با انجام سونوگرافی، سی تی اسکن و ام آر آی قابل تشخیص است. کبد چرب گرید ۳ باعث بروز مشکلات فراوان در صفرا، ناراحتی قلبی و بیماری هپاتیت خودایمن می شود.
چرا مرکز تشخیص درمانی گوارش و کبد مدیکو؟
- بهترین خدمات
- برترین و مجرب ترین متخصصین و فوق متخصصین
- مجموعه ای از بهترین و مدرن ترین و پیشرفته ترین تجهیزات
- مناسب ترین هزینه
- کارشناسان زبده و تیم مجرب
- محیطی آرامش بخش برای بیماران
- مجموعه ای کامل از همه تخصص ها
- همه متخصصین ما به صورت Team Work کار میکنند.
تلفن:
۰۲۱۸۶۰۸۱۴۹۸
۰۲۱۸۶۰۸۱۵۹۸
۰۲۱۸۶۰۸۱۶۹۸
همراه:
۰۹۹۰۵۳۲۳۲۲۶
ثبت ديدگاه